Isoäidin pullapitko

Helpot ja kotoiset pullapitkot vähittäiskaupan paistopisteisiin leipoo kätevästi Vaasan Pullataikinasta! Koristele pullapitko raesokerilla ja mantelilastuilla.


  • Vaasan Pullataikinaa
  • kananmunaa voiteluun
  • raesokeria/mantelilastuja koristeluun

  1. Sulata pullataikinaa 2,5 tuntia pussissaan huoneenlämmössä tai kylmiössä yön yli.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan, saat kolme pitkoa yhdestä taikinasta.
  3. Jaa taikinapala kolmeen tai neljään säikeeseen ja letitä pitkoksi.
  4. Nostata pitkoja noin 1 tunti huoneenlämmössä tai 20 minuuttia nostatuskaapissa.
  5. Voitele pitkot munalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla.
  6. Paista noin 20 minuuttia 170 asteessa.