Intialainen kanakeitto

Heittäydyimme yhdessä Arla Pron ja HKScanin kanssa erilaisten makumaailmojen vietäväksi ja kehitimme innostavia, helposti toteutettavia Street Food -reseptejä. Kokeile ja rakenna katuruoan ympärille houkutteleva kokonaisuus myös esillepanon avulla.


10 annosta
  • 0,640 kg Vaasan Lapin Rieskanen, Peruna
  • 0,020 kg rypsiöljy
  • 0,015 kg curryjauhe
  • 0,008 kg jeera
  • 0,008 kg kurkuma
  • 0,032 kg kanaliemijauhe
  • 4,000 kg vesi
  • 0,200 kg porkkanakuutio
  • 0,200 kg parsakaali
  • 0,200 kg kukkakaali
  • 0,200 kg perunakuutio
  • 0,100 kg sipulikuutio
  • 0,010 kg valkosipulikuutio
  • 0,200 kg punainen linssi
  • 0,400 kg Kariniemen Kananpojan paistisuikale, miedosti suolattu
  • 0,004 kg suola

Mintturaita Skyristä

  • 0,003 kg tuore minttu
  • 0,125 kg Arla Pro Skyr, laktoositon

  1. Freesaa sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää joukkoon kuivat mausteet ja jatka hetki freesaamista.
  2. Kaada joukkoon vesi ja kanaliemijauhe.
  3. Kiehauta ja lisää joukkoon peruna- ja porkkanakuutiot sekä punaiset linssit.
  4. Keitä lähes kypsiksi ja lisää parsa- ja kukkakaalit.
  5. Lisää lopuksi broilerin paistisuikaleet ja mausta suolalla.
  6. Sekoita minttu ja Skyr kutterissa.

VINKKI:

Saat ateriasta ruokaisamman tarjoamalla Lapin Rieskasia keiton kaverina. Voit halutessasi lämmittää rieskaset pakissa uunissa ennen tarjoilua, esim. 180 asteessa 3 minuuttia.