Lantmännen-konsernilla on vahva tausta viljaan liittyvässä tutkimuksessa. Lantmännen-konserni tukee elintarvikkeisiin liittyvää tutkimusta vuosittain jopa 2,5 miljoonalla eurolla.

Olemme tukeneet tutkimusta muun muuassa viljatuotteiden terveyshyödyistä sekä leivän suolapitoisuuden vaikutuksesta suomalaisten kansanterveyteen. Kun meillä on hyvä tietopohja, voimme tarjota yhä terveellisempää leipää ammattilaisten tarpeisiin.

Jos etsit terveellistä leipää, löydät meiltä oikeat tuotteet!

Kuluttajat arvostavat terveellistä leipää

Teettämämme Leipäkyselyn 2019 mukaan 88 % vastaajista suosii terveellistä ja ravitsevaa leipää. Etenkin arjen toistuviin tilanteisiin valitaan terveellistä leipää, mutta terveellisyys on yksi tärkeimmistä valintakriteereistä myös viikonlopun herkutteluhetkiin seurassa.

Terveellisen leivän TOP3-mielleyhtymät ovat täysjyvä, ruis ja runsaskuituisuus.

Terveellistä kauraa

Kaura on nyt trendikästä: se on viljana kerännyt paljon huomiota sen monien terveyshyötyjen takia. Kaurassa olevan beetaglukaanin on todettu alentavan kolesterolia, ja vain kauraa sisältävät leivät sopivat joskus myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Meiltä löydät useita pehmeitä kauraleipiä terveellisten leipien valikoimaasi.