Miksi valita laadukkampaa leipää

Astetta paremmat leivät auttavat sinua erottumaan muista ja kasvattamaan asiakkaan kertaostosta. Kuluttajat ovat valmiita kokeilemaan erilaisia leipiä sekä maksamaan hieman enemmän korkealaatuisesta leivästä.

Arjen toistuvia tilanteita varten valitaan terveellistä ja suomalaista leipää. Verrattuna arkeen seurassa herkutellessa korostuu rustiikkinen ulkonäkö, kiviarinapaisto ja käsityö.

Lue alta, mitkä leivän ominaisuudet nostavat leivän laatumielikuvaa ja mitä sinunkin kannattaa korostaa ja tuoda esiin asiakkaillesi!

Laadukas leipävalikoima kannattaa

77 % leipäkyselymme vastaajista kokeilee mielellään uusia leipiä.

68 % on valmiita maksamaan enemmän korkealaatuisesta leivästä.

76 % on valmiita maksamaan enemmän rustiikkisesta ulkonäöstä.

1. Kiviarinassa paistettu

Kiviarinassa eli kiviuunissa paistettu leipä on rapea pinnaltaan, mehevä sisukseltaan ja rustiikkinen ulkonäöltään. Kiviarinapaisto on perinteinen leivän paistotapa, jota me yhä käytämme monien leipiemme valmistuksessa.

Kuuman kiviarinan aikaansaama rapea paistopinta sulkee sisälleen leivän kosteuden. Seurauksena on ihanan mehevä leipä, joka myös säilyy pidempään. Kiviarinaleivät sopivat erinomaisesti täytettäväksi, sillä pehmeä sisus ja rapea kuori korostavat täytteitä.

2. Taikinajuureen leivottu

Juureen leipominen on perinteinen leivän valmistustapa, joka varmistaa hyvän maun ja rakenteen säilymisen leivontakerrasta toiseen, ilman säilöntäaineita.

Me käytämme kolmea erilaista taikinajuurta leivissämme:

  1. Nestemäinen juuri vehnästä takaa vaaleille leiville parhaimman koostumuksen ja maun.
  2. Kuivattu taikinajuuri on huolella kuivattu ja säilyttää leivän tärkeimmät maut.
  3. Ruistaikinajuuri eli raski on ruisleivän sydän, joka takaa ruisleivälle ominaisen ja herkullisen happaman maun. Me käytämme Joutsenon leipomossamme perinteistä, aitoa ruistaikinajuurta.