Leivän ostamisen tärkeimmät valintakriteerit
Tuoreus, leivän rakenne ja hinta ovat tärkeimmät leivän valintaa ohjaavat kriteerit.
Panosta siis tuoreuteen, sillä lämmin ja tuoksuva leipä tekee vaikutuksen. Voit vaikka lämmittää sulattaen valmiit leivät, niin saat lämpöä ja tunnelmaa.
Hyvä leivän rakenne on rapea kuori ja ilmava sisus, kuten rustiikkisissa kiviarinaleivissä ja taikinajuureen leivotuissa leivissä on. Tutustu tarkemmin laadukkaampien leipien ominaisuuksiin.
Hinta on tärkeä valintakriteeri. Esimerkiksi paistopisteessä on hyvä olla eri hintapisteiden leipiä vastaamaan erilaisten kuluttajien tarpeita. Halpa hinta ei kuitenkaan ratkaise, sillä 68 % vastaajista on valmiita maksamaan enemmän korkealaatuisesta leivästä ja jopa 75 % rustiikkiselta näyttävästä leivästä.
Näyttävä ja runsas esillepano houkuttelee, oli sitten kyse lounaan leipäpöydästä tai vitriinin täytetyistä leivistä.