Maatalousliiketoimintaryhmä muodostaa Lantmännenin liiketoiminnan ytimen tarjoten tuotteita ja palveluita maatalouden pitämiseksi elinvoimaisena ja kilpailukykyisenä.
Lantmännen Agro tarjoaa tilan tarpeiden mukaiset työkoneet ja laitteet sekä niihin liittyvän kokonaisratkaisun palveluineen. Huolehdimme koneiden elinkaaren eri vaiheista.
Elintarvikeliiketoimintaryhmä kehittää, valmistaa ja markkinoi jauhojen, aamiaisruokien, pastan, pakastetun ja tuoreenleivän, näkkileivän ja valmisruokien kaltaisia tuotteita.
Lantmännen on maatalousosuuskunta, jonka perustana on viljelijöiden sukupolvien aikana hankkima syvällinen osaaminen. Työskentelemme yhdessä elinvoimaisen maatalouden puolesta. Yhdessä kannamme vastuun pellosta pöytään.
Pellosta pöytään
Kaiken lähtökohtana on pelto ja toimintamme arvoketjussa pellosta pöytään. Olemme mukana koko matkan kylvöstä sadonkorjuuseen - tuottaen ruokaa pöytiimme, rehua eläimillemme ja ilmastoystävällistä biopolttoainetta.
Sekä paikallisesti että globaalisti
Ruotsalaiset maanviljelijät omistavat osuuskuntamme. Juuremme ovat siis Ruotsissa, mutta kotimarkkinamme sijaitsevat Itämeren alueella. Kansainvälinen läsnäolomme on vahva ja kannamme aina yhtäläisen vastuun maasta tai paikasta riippumatta.
Tulevaisuuteen tutkimuksen avulla
Teemme tutkimustyötä sekä panostamme innovaatioihin tulevaisuuden maatalouden, ruoan ja bioenergian kehittämiseksi. Nykyiset ja tulevat haasteet ratkaistaan innovaatioiden avulla ja siksi Lantmännenillä on oma tutkimussäätiö.
Etsi vihreää itu merkkiä
Lantmännenin vihreä itu näkyy aina pakkauksissamme. Vaikka tuotteemme ovat erilaisia, haluamme taata, että ympäristöä ja ihmisiä koskevat vaikutukset pidetään mahdollisimman pieninä. Jos pakkauksessa näkyy itu, voit olla varma siitä, että se sisältää hyvää ruokaa Lantmänneniltä.
Vaasan Pullataikina on herkullisen kardemummainen nostattamaton taikina, josta syntyy monenlaisia pullia tarjolle. Se leivotaan valmiiksi 900 gramman levyiksi, joista saa leikattua sopivia paloja, joita sitten muotoillaan, täytetään, voidellaan ja paistetaan oman maun mukaan. Pullataikinasta saa leivottua pullapitkoja, erikokoisia pullia sekä vaikkapa munkkeja uppopaiston kautta. Saat käteviä reseptejä pullatuunauksiin reseptipankistamme. Pullataikina antaa mahdollisuuden ottaa käyttöön oman henkilökunnan luovuutta makeissa leipomotuotteissa - siitä syntyy niin monenlaista. Kuluttajat pitävät kotikutoisesta ulkonäöstä ja aidoista mauista, joten pullataikinan avulla saat yhdistettyä ammattileipurien takuuvarman taikinan sekä oman henkilökunnan innon ja asiakaskunnan tuntemuksen mielenkiintoisiksi tuotteiksi. Sesonkeihin saa myös leipomovalikoimaa helposti, kun ei tarvitse aina tilata erilaisia kausituotteita, vaan samasta taikinasta syntyy esimerkiksi rahkapullat pääsiäiseen ja jouluiset tuunaukset talveen.
Varastointi ja käsittely:
Säilytetään -18°C tai alle.
Sulata 2,5 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä. Muotoile ja nostata 30–60 min nostatuskaapissa (37–39°C, r.H. 75–85%) tai 2 h huoneenlämmössä. Paista 180°C 12–15 min.
Säilyvyys:
252
Ravintoarvo per 100g
Energia, kcal284 kcal
Energia, kJ1198 kJ
Rasva6 g
- josta tyydyttynyttä2.6 g
Hiilihydraatit49 g
- joista sokereita12 g
Ravintokuitu3 g
Proteiini7.6 g
Suola0.51 g
Tukkukoodit
Kespro21709682
Metro-tukku6408180732263
Ainesosat
VEHNÄJAUHO (VEHNÄ: EU), vesi, sokeri, kasvirasva ja –öljy (palmu, rapsi), hiiva, VEHNÄGLUTEENI, kardemumma, suola, emulgointiaine (E472e), aromi, jauhonparanne (E300). Saattaa sisältää pieniä määriä kananmunaa, maitoa, mantelia.